Okrogla miza na temo ''Povezanost poklicnega usmerjenja v šolah in selekcijskih postopkov v podjetjih''

06. 03. 2018
13:00
Lokacija: 
Kidičeva 55a
Kranj
Slovenia

V torek, 06. marca 2018 ob 13. uri bo v predavalnici 301 na Fakulteti za organizacijske vede UM (Kidričeva cesta 55a, 4000 Kranj) potekala okrogla miza na temo Povezanost poklicnega usmerjenja v šolah in selekcijskih postopkov v podjetjih.

Na okrogli mizi bodo razpravljali z različnimi strokovnjaki, ki bodo s svojimi razmišljanji in mnenji na teme povezane s karierno orientacijo v šolah in podjetjih odgovorili na vprašanja:

  • Kateri so kriteriji za poklicno usmerjanje v šolah in na podlagi katerih kriterijev delodajalec prepozna ustrezne kadre za zasedbo delovnih mest?
  • Ali sta poklicno usmerjanje v šolah in selekcijski postopki v podjetjih med seboj povezana in ali obstajajo skupna strokovna izhodišča?
  • Ali se svetovalci za poklicno usmerjanje v šolah dovolj strokovno povezujejo s kadrovskimi službami v podjetjih?
  • Ali za gospodarstvo obstaja dodana  vrednost poklicnega usmerjanja v šolah?
  • Kako bolje povezati poklicno usmerjanje v šolah in selekcijske postopke v podjetjih?

Vabljeni govorci na okrogli mizi bodo:

  • mag. Franc Jamšek, ustanovitelj, lastnik in direktor prve kadrovske agencije v Sloveniji PROFIL d.o.o..
  • Aleš Markelj, direktor splošnega področja podjetja DOMEL, ki posluje v globalnem okolju, v času svojega obstoja pa je proizvedlo več kot 250 mio elektromotorjev.
  • Uroš Kopavnik, predstavnik Zavoda za zaposlovanje Republike Slovenije.
  • Ema Pogačar, ustanoviteljica in lastnica podjetja Conditus d.o.o., ki letno proizvede 1,8 mio kremnih rezin, njihova »Blejska kremšnita« pa je bila na svetovni razstavi EXPO v Milanu izbrana med TOP 10 sladic na svetu.

Z okroglo mizo želimo izpostaviti ključna vprašanja povezana s poklicnim usmerjanjem in selekcijskimi postopki in je v prvi vrsti namenjena poklicnim svetovalcem v šolah, zaposlenim v kadrovskih službah v industriji, obrti in podjetništvu, akademski javnosti ter študentom. Namen dogodka je povezovanje strokovnjakov za poklicno usmerjanje v šolah, strokovnjakov za kadrovsko področje v podjetjih in drugih deležnikov na trgu dela.

V kolikor vas področje zanima, ste vljudno vabljeni. Za udeležbo na okrogli mizi se lahko prijavite preko el. pošte: cis@fov.uni-mb.si do 5. 3. 2018.

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.