Karierni dan FOV 2018

Kategorija novice: 
Obvestila

V Kranju, na Fakulteti za organizacijske vede Univerze v Mariboru smo v četrtek, 17. maja 2018 organizirali Karierni dan, na katerem smo na enem mestu povezali delodajalce, karierne svetovalce, študente, bodoče iskalce zaposlitve, skratka mlade, ki jih zanima trenutno stanje na trgu dela in ostale, ki se ukvarjajo s področjem zaposlovanja mladih.

Na Fakulteti za organizacijske vede UM se zavedajmo, da je trenutek prehoda iz izobraževalnega okolja na trg dela eden pomembnejših korakov mladih, zato si želimo z dogodki kot je Karierni dan FOV 2018 odpreti vrata vsem, ki jim bodo koristni napotki delodajalcev in kariernih svetovalcev pomagali pri načrtovanju njihovih karier in jih opremili z informacijami, ki bodo ključne pri prehodu na trg dela ob zaključku študija.

Kot je povedala svetovalka Kariernega centra Univerze v Mariboru, gospa Mojca Slana je za mlade ključno, da o svoji karieri razmišljajo že mnogo prej kot takrat, ko bodo diplomirali. Ravno zato je pomembno, da se mladi udeležujejo dogodkov kot je Karierni dan FOV, saj lahko na enem mestu pridobijo ogromno pomembnih informacij, ki jim bodo koristile na njihovi karierni poti, se srečajo z različnimi delodajalci in se z njimi tudi povežejo.

Karierni dan FOV UM se je pričel s CV kliniko Kariernega centra UM na kateri so študenti skupaj s kariernimi svetovalkami lahko pregledali svoje obstoječe življenjepise in prejeli usmeritve za izboljšave. V času kariernega dne so se udeleženci imeli možnost udeležiti brezplačnega psihometričnega testiranja. V sklopu delavnic na teme osebne predstavitve, vpliva družbenih omrežjih na  zaposljivost mladih in priprave na zaposlitvene razgovore, pa so se predstavili tudi različni delodajalci in rekrutor zaposlitvene agencije.

Udeležencem Kariernega dneva FOV 2018 so s strani Regionalne razvojne agencije Gorenjske BSC Kranj predstavili projekt Erasmus za mlade podjetnike, ki omogoča izmenjavo izkušenj med novimi in izkušenimi podjetniki, lajša dostop do novih trgov in iskanje možnih poslovnih partnerjev, izboljšuje povezovanje poslovnežev ter omogoča vzpostavitev novih stikov in informiranje o priložnostih v drugi državi EU.

Nacionalni projektni partner Centerkontura, je poskrbel za predstavitev projekta Razvoj in izvajanje prehoda mladih s posebnimi potrebami na trg dela, ki zajema prehod mladih s posebnimi potrebami na trg dela in jim pri tem nudi strokovno podporo. Gospa Elizabeta Zupanič iz družbe Centerkontura je povedala, da je prehod iz izobraževanja na trg dela eden ključnih dogodkov v življenju vsake mlade osebe in da je ta tranzicija za mlade s posebnimi potrebami še nekoliko težja. Iz tega razloga se je v letošnjem letu po vsej Sloveniji pričel izvajati omenjeni projekt, ki bo vključeval mlade, kateri bi se sicer na trgu dela težje znašli.

Karierni dan FOV smo zaključil s predavanjem Uspešno iskanje zaposlitve za mlade, ki ga je izvedel g. Gorazd Prah, karierni svetovalec in zaposlitveni trener. Mlade je navdušil s svojim predavanjem, zaključil je, da se uspešen iskalec zaposlitve pomembno razlikuje od »čakalca« v treh stvareh: ve, kaj hoče; prepozna probleme delodajalca in ima pogum, da mu svoje rešitve predstavi v obliki njegovih, ne svojih koristi.

Podroben program dogodka je dosegljiv tukaj.

Za pomoč pri izvedbi dogodka se zahvaljujemo:

 

Fotogalerija

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.